Dashboard | +Follow
♥My Dear Diary♥
Nukilan Huda
Friday, May 25, 2012 • 9:18 PM • 0 Besos

kadang-kadang kita terhanyut dek keegoaan yang tinggi menggunung tanpa sedar akan kesalahan kita yang mungkin menyakiti pihak lain. Meski seseorang yang merupakan teman rapat membuat kesilapan apantah agaknya salah berterus terang bukan dengan mendiamkan diri dan memfitnah dan bertanggapan buruk.Knpe semuanya perlu berunsurkan prasangka yang negatif? Kadang-kadang orang boleh terima tapi adakala tanpa kita sedari kesalahan itu dah menguris sekeping hati teman yg ikhlas menyanyangi dan menemani.Tergurisnya hati seorang teman akan meninggalkan calar meski digilap ianya tetap memberi kesan dalam sebuah perhubungan.Tak usah malu setelah melakukan kesalahan tak salah kita rendahkan sedikit keegoan demi seorang yg bernama teman kerana cinta seorang teman sukar didapati tanpa menyelami dan merasai. Adakala seorang teman letih dengan segala tanggapan dan berhenti memujuk hatimu meski didalam hatinya terdapat seribu kasih dan syg yang xmungkin dapat ku tafsirkan menggunakan bebutang di 'keyboard vaio pink ni' cuma terkadang seorang terlalu letih melayan perkara yg x masuk dek akal. Kemaafan itu seharusnya ikhlas terucap dengan kata2 bila berhadapan bukan sekadar maaf melalui sms kerana harga sebuah persahabatan sangat tinggi nilainya  :) ingatlah wahai temanku syg, sayang mampu pudar dengan sendirinya xperlu dinantikan detik itu, kelak kau akan kesali  


cc: to my bestfriend we love u 
from : Huda n Afy
Nukilan/hakcipta/dikarang oleh : Huda






p/s maaf sekiranya didalam nukilan ni terkasar bahasa terasa hati sesungguhnya ini semua sekadar ingin berkongsi kebahagiaan,kesedihan dan pendapat :) xlebih 




schawal? ok shial astro
Friday, May 4, 2012 • 8:54 AM • 0 Besos


argh!!!!!!! berang teruk dgn produksi astro! tahu tak betapa excitednya aku nak tgk awal n scha nikah live? PEHHH! annoyed much ==' ! tahu tak? boleh pulak dah pkul 9 tup2 astro ria keluar berita Awani? Apa kejadahnya ini? Ya Allah malulahh Astro woii bru dpt award dh mcm ni? sibuk bagi rancangan free tapi yang berbayar tak xde? Apabenda ni? Sedih betul aku hari ni! Amaran: Woi astro kau hutang aku 1 live show kalau xnak aku potong perkhidmatan baik kau bayar balik ! haha yall ok dh whatever is it Awal and Scha officially husband and wife >< congrats ! Wish both of u happy ever after amin :) 
K done psl schawal! ; harini hari Jumaat penghulu segala hari aku tak buat ppe ingat nak pergi pasar malam dgn Afy and Leen malangnya anak Abg Zai ada kelas bio goDAI! so kelua dengan mama and 
abah pegi makan chicken chop abg Joe dekat Taman Merdeka siapa tak tahu Joe Burger Station peh terbaik chicken chop dia , Grilled Chicken pun sedap gak! yummy uyum so aku order chicke chop, fries and watermelon juice as show




My last mid year Exam
Thursday, May 3, 2012 • 6:10 AM • 0 Besos

Assalamualaikum to all readers and viewers...

Alhamdulillah hari ini saya masih mampu nak update blog ni! Yeah saya masih lagi seorang pelajar yang menuntut di SMK Dato Ali Haji Ahmad ::)) wa bangga teruk belajar kat sini wehh! love u SDAHA! So benda benda ni semua tak ada kena mengena pun dengan tajuk entry hari ini iaitu ''MY LAST MID YEAR EXAM'' hmm last weh? Next year aku dah tak merasa dah tidurr masa lepas jawab, pas2 jawapan, sorok buku bawah meja, curi kertas soalan ni semua :( Semua ni akan jadi kenangan :( 11 tahun sekolah and 11 kali lah aku pass through mid year exam.? tak termasuk tadika *masa tadika aku skola arab taw tapi sepatah bahasa arab yg ckgu ajar pun aku tak ingat yang aku tahu babun-pintu kk godai! 

Ok so first day exam harini dah start dengan paper rekacipta ! woot ! aku tak amek bercita-cita tak nak datang sekolah tapi disebabkan semangat nak belajar yang berkobar-kobar *sambil genggam tangan gua hadirkan diri ke sekolah! ceh2 padahal aku kena pulang modul sejarah Afy ==' haha hmm then masa bdk2 ni amek rekacipta aku ditiduri mimpi2 indah namun itu semua berakhir setelah kedatangan cikgu Isma Hanif yang merupakan tenaga pengajar ACC! so aku kena buat2 study account and aku buat tajuk perkongsian! 

After that naik rehat je cikgu Ras ajar pasal ''LGBT'' then cikgu tanya apabenda tu ? so aku dengan megah cakap kua2 ''L=LESSBIAN, G-GAY , B- BISEX, T-TAK TAHU''.Rupanya T tuh stand for ''Transform'' OHH == hehe! tapi aku bukan penyokong #teambersih! sorry :) then aku xbalik aku call abah tercinta suh hntr duit oand letak beg kt kete dapat rm10 je? emm xpelaa. haha :"( so esok aku dh start exam art paper kind excited actually :) wish me all the best okay? insyaallah dah tekad nak buat the best kali ni cuma kalau subject history aku mcm 50% 50% hee :) klah ni gambar lama masa g lepak seaside dgn gf2 saya muah <3




nowdays students
Wednesday, May 2, 2012 • 7:47 AM • 0 Besos


zayn malik *wink wink




Gambar di atas tiada kena mengena dengan tajuk entry saya, salah ke letak gmbr buah hati? haha k joke. First of all sorry kepada kak2 yong, kak long, mak long, nek long, kak long pailang dan seangkatannya kalau terasa dengan apa yang saya luahkan didalam blog insan bernama huda ni .Maaf banyak2 sekadar nak berkongsi pendapat saya sebagai pelajar sekolah hari ini. Tak perlu terasa kalau anda tak seperti yang saya katakan . K . ? Saya sangat pelik dengan perangai pelajar-pelajar sekarang yang berlagak gangster.Tak faham? Okay macam ni maksud saya macam kalau ada gaduh ke apa bnda yg small matter will be like the biggest case of the year . Like example macam katakan ada satu pergaduhan and suddenly someone yang tak ada kena mengena tiba-tiba masuk campur ==' >< ala2 nak tunjuk hero gtuhh! lepastu cakap dengan gaya gangster yang amat menjengkelkan sekali? peh sadis aku tengok budak-budak macam ni sangat okayyy gaya dwg cakap lebih kurang macam KL gangster dah aku tengok (dh bole la interview kl Gangster 3 ) . *angkat kening kt syamsul yusof k ttbe ><  dengan angkat2 tangan dia mak aihh . AWK!!  Kalau lelaki tak apa jugakk! ni pompuann wehhh! Malu lah dahlah kat sekolah orang tengok, ckgu2 smua tahu perangai awak, awk ingat awak bagus?




So not cool okayy? Di luar kesedaran awak , sebenarnya orang akan geli and sgt menyampah dengan perangai awak and awak sangat poyo k especially perempuan? dont have to be like so 'TAIKO' sampahh ok? Awak kan perempuan boleh tak kalau settle diam-diam? malu la dahla pergi sekolah pakai kain.Lain kali gaduh dalam kain k? bru gangster abes? faham?Kecuali kalau mmg orang yang kau gaduh tu melampau like mencuri, merogol, meliwat etc ! okay? Like seriously aku sangat tak suka kepada manusia-manusia lifeless dan tak beradab macam ni?  Better duduk kelas pemulihan lagi bagus :/




Moral of the story - Tak payah nak berlagak gangster sangat lah? sikit-sikit dahlah malu lah :/ Sama-sama kita ubah apa yang tak baik k? amin ! 

Huda~
Welcome!






Cbox
Déjame un mensaje!


Código de tu CBOX aquí

Eri Fadzreen
i just want you to be mine. just mine.
No lo borres!


Skin by : Kitty's Place
Template Basecode : Najmi Supian
Header : Kitty's Place
Linkies code : Mary Loveless